Tapas

Tapas er en rekke forskjellige spanske forretter/matretter (også kalt fingermat), slik som en blanding av oliven, oster, eller forseggjorte småretter som frityrstekt blekksprut (puntillitas) og spekeskinke. I Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til drikken før middagen serveres. I USA og Storbritannia har tapas utviklet seg til en egen kokkekunst der restaurantkunder kan bestille mange forskjellige spanske småretter og kombinere disse til et helt måltid. Denne typen fingermat har også spredt seg til Skandinavia og Norge…
I Norge har Tapas tatt plassen fra det klassiske koldtbordet og store buffer til selskaper i Storbyene
Det fine med Tapas er mangfoldet og gleden av å plukke litt i mange forskjellige retter og dele med andre
.

Navnet kommer av det spanske ordet tapar, som betyr «å dekke over»/«å dekke til», med det tilhørende substantivet una tapa som betyr «et lokk».Opprinnelig plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer, men senere ble det også plassert småretter oppå brødskivene. dette har jo utviklet seg til  en av klassikerne kalt Pinchos


Typiske Spanske retter
Patas Bravas
Albondigas
Chilli scampi
Paella
Manchego
Serranoskinkeme

Se Våre menyer: