Sist oppdatert:
OM GÅRDEN
Lambertseter gård er drabantbyens eldste og flotteste kulturminne, med en historie om gårdsdrift tilbake til tida før Svartedauden. Grunnmuren til dagens gårdsbygning kan være fra 1700-tallet, mens det meste av selve bygningen trolig er fra 1825.
Utbyggingen av drabantbyen begynte tidlig på 1950-tallet, og i 1956 gikk de frivillige organisasjonene på Lambertseter sammen og dannet Foreningen for Lambertseter gård. Foreningen arbeidet hardt i to år med dugnader og innsamlingsaksjoner for å sette gården i stand til å bli det sentrale samlingsstedet for folk og foreninger i den nye drabantbyen.
Så, den 3. juni 1958 ble Lambertseter gård innviet som samfunnshus under stor festivitas.
Her fra Foreningen for Lambertseter gårds arkiv:
«Lambertseter Gård ble offisielt og høytidelig innviet til sitt formål den 3. juni 1958. Selve åpningen ble foretatt av byens ordfører Rolf Stranger, som foretok den høytidelige flaggheising og overlot den fremtidige drift av gården som foreningshus til gårdens styre. Som gjester til den etterfølgende sammenkomst var invitert Oslo Formannskap, Rådmennene, Utvalget for Samfunnshus, representanter for OBOS og Leiegårdskontoret. Videre de utførende arkitekter, byggelederen og formannen for arbeiderne samt overlærer ved Lambertseter Skole. Likedan representanter for Oslopressen. Dessuten foreningens representantskap. Lambertseter Skoles guttemusikkorps bisto på en utmerket måte ved anledningen.»
Sommeren 2018 har Lambertseter gård fungert som samfunns- og kulturhus i 60 år. Det må feires! Men gården trenger et løft, en skikkelig oppussing og opprustning av bygningsmassen, en fornyelse av inventar og innredning og en hage som blomstrer og er egnet for utendørs samlinger. I tillegg til hjelp fra Oslo kommune ved Kulturetaten, fra OBOS og fra Bydel Nordstrand trenger vi støtte av mange slag fra beboere og foreninger på Lambertseter og Nordstrand.
For å være deltager i ditt eget arrangement
Bestill Catering fra oss i før det er for sent, fra Urban Kitchen til minste Detalj
Konfirmasjonen`s Koldtbord
Beskrivelse
lunt
1.Håndlagde Oksekarbonader med brunet løk
2.Engelsviken fiskesuppe
3.Sitron, hvitløk og timian, bakt kylling med klassisk waldorf salat
kaldt
4.helstekt okse med syltet sopp
5.Dampede blåskjell og hånd pillede reker med sitron og majones
6.Røket laks med eggerøre
7.Dill gravet laks med asparges salat
8.3sorter norsk spekemat med rømme
9.3sorter norske oster med appelsinmarmelade med rosmarin
10.Grønnsalat
tilbehør
12.urtekrem,,
13.smør
14.brød
kr 425,- pr person
Eller er du fortsatt i ferie modus??
Hva med smaken av MARRAKECH, laget av Oslo`s mest Urbane Marrokanere
Beskrivelse
Lunt
1. Marrokansk Lamme Kebab med en krydrettomatsaus
2. Marrakesch`s kylling
3. Saltbakte poteter
Kaldt
4. Couscous salat persille, mynte, blomkål, erter, rødløk, sitron olje
5. Tomatsalat med persille, rødløk og bønner
6.Melonsalat med agurk, mynte, hasselnøtt, koriander, sesamfrø og scampi
7. Urtekrem
8. foccacia
Kr 295,- pr person
Ble Det for Urbant, Så kan vi slå til med en
Tapas??
Konfirmantens Tapas, levert på døren, spiseklart
Beskrivelse
Lunt
1.Helstekt oksefilet med en bønnesaus
2.Urban kebab spydd
3.Scampi med lemon, hvitløk med chilli
4.saltbakte potethalver med urtesalsa
Kaldt
6.Asparges salat med serranoskinke og revet manchego
7.Rosmarin&hvitløks marinert sopp
8.Spicy Eple og gullerotsalat
Tilbehør
9. Marinerte oliven
10. Aioli
11. Nystekt brød
Kr 385,- pr person