Sist oppdatert:
Snitter er smørbrød av tynnskårne skiver av brød, som regel loff. Snitter serveres i Norge gjerne til sammenkomster som bryllup, konfirmasjon, dåp, mottagelse, begravelse, møter eller andre passende høy tidlige eller festlige anledninger.
Det som skiller snitter fra vanlige brødskiver er måten brødskiven er delt på. Kjennetegnet på en «snitte» er at brødskiven er «snittet» diagonalt.
Du har også gourmet snitter, hvor man også tar bort skorpen på brødet
Tradisjonelt har snitter vært servert med følgende pålegg:i alle tider og alle deler av Norge
- Røkelaks med eggerøre
- Roastbeef med remulade og løk
- Svinestek med surkål og svisker
- Kokt skinke
- Reker med majones
- Karbonade med løk
- Kalkunskinke med Waldorfsalat
- Ost i forskjellige varianter, for eksempel brie
- Kylling m/ Waldorfsalat
- Fiskepudding med reker
Andre sesongbetonte varianter f.eks. til jul kan inkludere:
- Ribbe
- Sylte med sennep
- Oksetunge
- Lammerull
Snitter regnes i likhet med koldtbord som tradisjonell selskapsmat i Norge
Normalt så beregner man 5 snitter pr person
Så be om et uforpliktende tilbud, på både tradisjonelle og utradisjonelle snitter fra oss